British Columbia Institute of Technology, Central Plant Building SE8 Envelope Renovation

Burnaby
British Columbia

The exterior envelope of the BCIT campus central plant, a 50-year-old utilitarian building, has aged to the point of requiring renovation. The main design objective was to create a pleasing appearance along the campus walkways based on creative, attractive, and functional lighting with low energy consumption.

To provide a more aesthetic appearance, the steel columns supporting the glass canopies were wrapped with acrylic panels which are illuminated at night and transform into light sculptures offering ambient lighting for the pathways, entrances, and stairs.

Photography: KK Law

Kasian Architecture Interior Design and Planning

WSP Group

British Columbia Institute of Technology

LEDLinear
Close

Subscribe to Studio Vault

CDM2 will use the information you provide on this form for news and updates from the Studio Vault.

You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of the Studio Vault email you receive from us, or by contacting us at marketing@cdm2lightworks.com.

Learn more about our privacy policy on our web site. By clicking on subscribe, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.